Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Popup Cinema QRU: 'Moslimmigranten in Moskou'

Date: 
26 September 2017
Location: 
QRU, Amsterdam

Image form the film Not my JobDinsdag 26 september organiseren QRU en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) een Russische filmavond over migranten in Moskou, met vertoning van de film 'Not my job' (Denis Shabaev, Rusland, 2015, 50 min), en een inleiding door Gijs Kessler van het IISG, specialist op het gebied van arbeidsmigratie in Rusland.

'Not my job' geeft een inkijkje in het leven van Farrukh, arbeidsmigrant uit Tadzjikistan. Op zoek naar werk is hij naar Moskou gekomen, net als vele anderen uit de verarmde voormalige Sovjetrepublieken in Centraal Azië. Ze werken in de bouw, of doen ongeschoold en laagbetaald werk in de landbouw en andere sectoren. Maar Farrukh wil acteur worden en droomt van een carrière op het witte doek, weg uit de realiteit van een leven als illegale gastarbeider aan de randen van de miljoenenstad Moskou.

Gijs Kessler woonde en werkte vijftien jaar in Moskou, een economisch powerhouse dat miljoenen migranten aantrekt uit de omringende landen.

QRU – Dinsdag 26 September as. – aanvang 19:30 uur
Cruquiusweg 140, Amsterdam

Entree: gratis

QRU is een pop-up expo aan de Cruquiusweg 140 in Amsterdam-Oost.

In een loods van een voormalige locomotieven-fabriek verzorgt QRU deze zomer in de weekenden een cultureel programma.