Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Rondleiding Provo-Archief

Date: 
26 June 2015
Location: 
IISG

Provo Robert Jasper Grootveld in zelfgemaakte bootOp 26 juni organiseert het IISG ism het Amsterdam Museum een speciale 'Provo-rondleiding' achter de schermen van het instituut. U komt in magazijnen die normaal gesloten zijn voor het publiek en krijgt unieke Provo-archiefstukken te zien.

De inleidende lezing wordt verzorgd door Eric Duivenvoorden, auteur van het boek Rebelse Jeugd. Hoe nozems en provo's Nederland veranderden (2015)

Deelname is gratis, maar graag aanmelden via guidedtour@iisg.nl onder vermelding van 'Provo'.

Locatie: Cruquiusweg 31, Amsterdam. Tijd: 11.00 -12.30 uur.

Provo en het IISG

Provo ontstond in 1965 met de verschijning van het tijdschrift Provo. De anarchistisch geïnspireerde beweging trok nationaal en internationaal de aandacht en kreeg met ludieke en provocerende acties de gevestigde orde aan het wankelen. De eerste uitgave van Provo werd meteen als 'opruiend pamflet' in beslag genomen.

Die eerste Provo, de volgende bladen en alle andere papieren van deze jongerenbeweging worden in het IISG bewaard. Ook de archieven van individuele provo's als Robert Jasper Grootveld, Roel van Duijn, Hans Derks, Hans Metz en Peter Bronkhorst zijn hier te vinden.