Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Internationale Dag van de Persvrijheid

Date: 
3 May 2012
Location: 
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Untold stories
Wereldwijd doen journalisten en activisten hun uiterste best om verhalen boven tafel te krijgen die anderen uit alle macht proberen stil te houden. Wat weten wij over de gebeurtenissen in de wereld? En wat weten wij eigenlijk niet? Wat zijn invloedrijke gebeurtenissen die wereldwijd en lokaal levens beïnvloeden, maar waar wij het fijne niet van weten? Op de dag van de persvrijheid wordt een aantal van deze verhalen verteld en verspreid. Because with too many stories untold, you miss the plot.

Internationale Dag van de Persvrijheid
Donderdag 3 mei 2012 is de internationale dag van de persvrijheid. Op deze dag organiseren mensen allerlei manifestaties en bijeenkomsten omstil te staan bij dit onderwerp. Wat betekent het om geen persvrijheid te hebben? Verhalen en gebeurtenissen niet worden verteld, meningen niet gedeeld en informatie niet uitgewisseld.

Programma & aanmelden
In de middag ligt de focus op persvrijheid in Turkije en ’s avonds op Mexico en Centraal Amerika. Het programma heeft een festival karakter door diverse presentaties, workshops, ronde tafelgesprekken en inspiratie. Eind maart geven we meer programma details prijs en kun je jezelf aanmelden via www.persvrijheid.nl. Het programma duurt van 15:00 – 22:00 uur.

De dag wordt mede georganiseerd door het Persmuseum.