Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Hartog de Hartog Lémon

Date: 
19 April 2007
Location: 
Amsterdam

Boekpresentatie

Hartog de Hartog Lémon, 1755-1813, Joodse revolutionair in de Franse tijd door Dr. Salvador Bloemgarten
 

Op donderdag 19 april 2007 presenteert Uitgeverij Aksant in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam de door Dr. Salvador Bloemgarten geschreven biografie Hartog de Hartog Lémon, 1755-1813, Joodse revolutionair in de Franse tijd.

Na een korte inleiding uitgesproken door Dr. Johan Joor, zal de auteur iets uitvoeriger in gaan op Hartog Lémons historische betekenis.
Johan Joor promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Amsterdam op de geruchtmakende monografie De Adelaar en het Lam. Onrust, opruiing en onwilligheid in Nederland ten tijde van het Koninkrijk Holland en de inlijving bij het Franse Keizerrijk (1806-1813). Momenteel is Joor docent geschiedenis aan de Amsterdamse Hogeschool.
Salvador Bloemgarten (geboren in 1924 in Brussel) promoveerde in 1993 aan de Universiteit van Amsterdam cum laude op de biografie van de vakbondsleider Henri Polak, sociaal democraat, 1868-1943.
Na de inleidingen biedt Bloemgarten mevrouw Odette Vlessing, medewerkster van het Amsterdamse Gemeente Archief, het eerste exemplaar van het te presenteren boek aan.
De presentatie begint om 16:00 uur en wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De biografie is ter plekke te koop. Salvador Bloemgarten zal gekochte exemplaren graag signeren.